Monday, October 15, 2007

50.000 praznih glasovnic

Vprašanje novinarja 24 ur, postavljeno 14. oktobra, predsedniku republiške volilne komisije Antonu Gašperju Frantarju, glede pošiljana 50.000 praznih glasovnic državljanom Slovenije, ki živijo v tujini in to kljub temu, da želje volilni komisiji niso sporočili, kot do določa Zakon o evidenci volilne pravice:

Kakšna so zagotovila, da je tisti, ki glasuje po pošti, dejansko tisti, ki mu je bila glasovnica poslana, torej, da glasovnico dobi prava oseba in da prava oseba tudi odda glas?

Odgovor g. Frantarja: Ja, to zakon omenjuje
…(5 sekund premora za "razmislek"),… pač… (3 sekunde premora za razmislek)….garancije...da ni nobene…prav velike ne, ker ni več potrjevanja, ampak to je stvar zakonodajalca.

Bolj podrobno o tej temi, si lahko preberete tukaj.

Sprašujem se kako lahko pošiljajo glasovnice naokrog, če pa sta si zakona v nasprotju? Pa ne samo to. Kako lahko glasovnice pošiljajo v države, ki sploh ne obstajajo več in to celo ljudem, ki niso več med živimi!?

Očitno vladajoče stranke že dalj časa dojemajo, da so potrebne spremembe zakonodaje, s pomočjo katere se bodo lahko ponovno povzpele na oblast. Namesto, da bi se malo zamislile nad svojim delom, popravile nastalo škodo in se na tak način ponovno, ali pa tudi ne, zavihtele na oblast, vse skupaj kaže samo na stanje obupanosti vladajočih strank.

No comments: