Sunday, October 14, 2007

Potovanje po Franciji (2002) - 1. del

Danes začenjam s potopisom desetdnevnega potovanja po Franciji.

Ko smo se pripravljali na potovanje in po internetu brskali za rezervacijami hotelov ter lokacijami nameravanih ogledov, da ja ne bi česar zanimivega izpustili, smo se odločili, da bomo na pot odšli okoli 5. ure zjutraj, dne 3.7.2002. Seveda se našega plana nismo držali in smo, zaradi "rajzenfibra", iz Ljubljane štartali že ob 3.30 uri.Pod od Trsta, preko Monte Carla, do St.Remy-ja

Ob 10.45 uri smo prispeli v Monaco oz. Monte Carlo, kjer smo se sprehodili po starem mestnem jedru, si ogledali knežjo palačo, neoromansko katedralo, množico veličastnih jaht in na eni izmed manjših ulic pili sorazmerno drag čaj. Na srečo je bila vsaj garažna hiša zelo poceni.

Ob 13.45 uri smo se odpravili naprej proti Provansi oziroma kraju St. Remy de Provence, kjer smo se ob 17.05 uri nastanili v prečudovitem majhnem družinskem hotelu Accent du Sud in kjer se je pravzaprav naše resnično potovanje po Franciji šele začelo.

Mestece St. Remy de Provence leži sredi mediteransko dišečih polj, znan pa je tudi kot rojstni kraj Nostradamusa in tudi kot kraj, kjer je Van Gough ustvaril 150 slik.


St. Remy De Provence

Ker pa nas je vse skupaj 1074 prevoženih kilometrov in več urna vožnja dodobra utrudila, smo ta dan odšli samo na en krajši sprehod po St. Remyu in se dokaj zgodaj odpravili spat.

No comments: