Wednesday, October 31, 2007

Potovanje po Franciji (2002) - 3. del

5. julija zjutraj smo se iz St. Remya odpeljali v 45 minut oddaljeno vas Baux de Provence, ki se nahaja v objemu navpičnega skalovja provansalskih hribov in kjer gre v bistvu za muzej na prostem.


St. Remy - Baux De Provence - Orange - St. Remy

Ogledali smo si ozke in več stoletij stare kamnite uličice, tamkajšnje ruševine gradu in seveda prekrasen razgled na celotno Provanso obdano z oljkami.


Baux de Provence

Dobro uro in pol kasneje smo se odpravili naprej proti kraju Orange, kjer smo si ogledali odlično ohranjeno rimsko gledališče, kjer še danes, v poletnih mesecih, uprizarjajo različne predstave. Prav tako pa smo si ogledali tudi katedralo in Tiberijev slavolok, ki so ga postavili v spomin na Cezarjeve zmage nad Galci.


Rimsko gledališče v Orangu

Po treh uraj in pol pa smo odšli še do zadnje, uro in petnajst minut oddaljene točke in sicer dvorca Brabantine, ki nam ga je razkazala ponosna lastnica, ki tam z družino še vedno živi.

Naslednji dan smo se od vonja sivke in zvoka škržatov poslovili, saj smo se iz Provanse, čez centralni masiv, odpravili proti severo-zahodu Francije, kjer nas je čakala prva postojanka, prelaz Col de la Chavade, na katerem smo si privoščili pravo kmečko pojedino, na koncu katere so se prilegki tudi znameniti francoski siri.St. Remy - Col De La Chavade

Sorodne teme:

- Potovanje po Franciji (2002) - 1. del
- Potovanje po Franciji (2002) - 2. del
- Potovanje po Franciji (2002) - 4. del
- Potovanje po Franciji (2002) - 5. del
- Potovanje po Franciji (2002) - 6. del

No comments: