Tuesday, November 6, 2007

Umazana Peterletova kampanja

Pa kaj se gre ta Peterle? Po eni strani govori, da pustimo preteklost pri miru in se posvetimo sedanjosti oz. prihodnosti, na drugi strani pa ti prihaja na dan z izjavami o osamosvajanju... kako je on nosil glavo na prodaj, pa da Turka takrat ni bilo nikjer... bla bla bla. In o tem govori on, ki je, še enkrat ponavljam, rekel, da pustimo preteklost pri miru. Če se ne motim, je tudi z našo medvojno oz. povojno zgodovino, že pred časom, začel prav on. Pa čeprav je krivdo zvalil na levico, češ da je ta kriva, da se je ponovno začelo pogovarjati o preteklosti in to ravno v času volilne kampanije.

Očitno gre Peterletu že zelo za nohte in sedaj poskuša na vse možne načine zmanjšati velik zaostanek za Turkom, ki ga ima sodeč po rezultatih javnomnenjskih raziskav.

Ne samo, da je odstavil vodjo svojega volilnega štaba, kar me sicer prav nič ne moti, ampak mu je očitno zmanjkalo (a jih je sploh kdaj imel!?) tudi pravih argumentov v boju proti Turku. In zato se je pač odločil za umazanjo kampanjo s katero sedaj poskuša očrniti Turka.

Mogoče pa poskuša s temo osamosvajanja pridobiti glasove volilcev, ki so volili za Jelinčiča in ki naj bi sedaj v večini volili za Turka. Ampak verjamem, da ti niso tako naivni in da Peterletu ne bodo verjeli. Sploh pa je večina teh, to velja vsaj za tiste, ki jih jaz poznam, Jelinčiča volilo zato, ker je pač faca, zabaven... in jih pač neko osamosvajanje ne bo prepričalo. Sploh pa gre večinoma za mlade volilce, ki so bili v času osamosvajanja še otroci in jim je verjetno prav malo mar kaj se je takrat dogajalo.

Naj na koncu rečem samo še to. Pojdite na volitve. Vsak glas je pomemben.

1 comment:

Anonymous said...

Dobro napisano, pa še izredno res :-)

A.