Friday, November 23, 2007

Vožnja po mestu za 50€!?

Bomo res plačevali 50 € za vožnjo po mestnem središču? To je namreč eden izmed predlogov Evropske unije zaradi onesnaženosti ozračja.

Če mislijo to res storiti, potem je najbolje, da gremo iz EU ali pa naj najprej uredijo prometni kaos in javni prevoz v mestnem središču in do mestnega središča!!!

Naj poskrbijo, da bodo avtobusi redno vozili tudi v večernih in nočnih urah, da bodo avtobusi iz okoliških krajev (Kamnik, Domžale, Grosuplje, Vrhnika...) vozili bolj pogosto, naj poskrbijo za večje število avtobusov, da se ljudje ne bomo drenjali. Naj konec koncev poskrbijo, da bodo na vseh relacijah v mestu pasovi, ki bodo namenjeni samo avtobusom in ne vsem vozilom. Ker v prometni konici se pa že ne mislim, v nabito polnem avtobusu, voziti po mestu iz enega konca na drugega več kot pol ure.

Ko bodo to uredili, potem pa zaradi mene lahko kasirajo. Dokler pa to ne uredijo, naj vse skupaj pustijo tako kot je. Drugače bom prvi, ki bo začel z organizacijo zbiranja podpisov za peticijo ali pa celo referendum. In verjemite, da mi bo uspelo.

1 comment:

Samo Ravnikar said...

Kar se tiče prometa, bi imel še eno pripombo. Ali odgovorni kaj razmišljajo, da bi iz Kamnika do Ljubljane zgradili kakšno novo cesto? V Kamnik se je baje samo letos naselilo preko 100 novih družin, kar pomeni vsaj toliko avtomobilov in verjemite, da se to na cesti zelo pozna. V Kamniku pa stanovanja gradijo še naprej, kar pomeni, da se bo promet v bodoče še bolj povečal. Skratka zgradite nam ceste ali pa, kot sem že omenil, uredite in pocenite javni prevoz.