Thursday, December 6, 2007

Beowulf v Xpandu

Ogleda filma Beowulf sicer nisem načrtoval. Toda potem, ko sem videl, da bodo film v 3D verziji vrteli tudi v Xpandu, sem se odločil, da ga grem vseeno pogledat. Kaj je boljšega kot film v trodimenzionalni verziji in premikajočimi sedeži? Dolgoročno bodo kinematografi preživeli samo na tak način, saj si večino filmov gledalci pogledajo preko interneta. Sicer se da po internetu najdit tudi že krajše 3D filme, medtem ko premikajočih sedežev še ne prodajajo za domačo rabo. Zato mislim da kinematografi z navadnimi filmi, brez posebnih učinkov, ne bodo preživeli. Sploh pa ne za tako visoko ceno, ki pa je vseeno, v primerjavi z npr. Londonom, še vedno nizka. Seveda pa bodo morali v Areni Vodafone najprej ukreniti nekaj s temi posebnimi učinki. Da greš gledat film, kjer posebni učinek zamuja cca. dve sekundi od prizora na platnu, je malo smešno.

No, v petek sem le šel v Xpand gledat Beowulfa in bil pri nakupu kart malce razočaran, ker je film samo v 3D obliki, torej brez posebnih učinkov. Vseeno sem se odločil za nakup kart in bil z 3D učinki kar zadovoljen. Mogoče bi bilo lahko dogajanje še malo bolj trodimenzionalno. Ampak načeloma je bilo uredu, čeprav se podnapisi berejo bolj s težavo in je priporočljivo, da vsaj malo znaš angleški jezik, pa čeprav v posameznih prizorih govorijo zelo staro angleščino, ki je komaj razumljiva.

Kar se tiče vsebine filma pa ne bi rekel nič, ker sem gledal samo začetek in konec, medtem ko sem vmes film spremljal bolj po delih, ker sem dremal. Škoda da ni bilo posebnih učinkov, ki bi me vsaj zbudili. Ne vem pa ali sem spal zaradi slabega in dolgočasnega filma (!?) ali pa zaradi utrujenosti in pozne ure, saj sem si ogledal film šele ob pol enih zjutraj.

9 comments:

Dijana said...

In potem se čudiš, ko ti rečem, da si precej "podjeten"? Razmišljaš na zelo podoben način, kot profesorji na Ekonomski fakulteti v Ljubljani (smer podjetništva). Poleg tega si vražje dober kritik filmov - ampak ne zgledaš tako zajebano veš? :)

Samo Ravnikar said...

Jaz pa kritik. Valjda. Kaj sem pa povedal o filmu? Nč. Samo to, da sem ga prespal in pa to kako sem se odpravljal gledat film. :)

Dijana said...

Dovolj je že, da si ga prespal. :) Če bi želela slišat mnenje o filmu, ki bi si ga želela ogledat in bi mi nekdo povedal, da ga je prespal, bi me po vsej verjetnosti "minilo"..

Samo Ravnikar said...

Ja, sam mogoče to ni ravno realna ocena. Moraš vedeti, da sem bil ta večer zelo utrujen in je to mogoče razlog za spanje med filmom.

Dijana said...

Hmm.. Si pa kljub spanju opazil določene manj prijetne detajle. Npr: "Ampak načeloma je bilo uredu, čeprav se podnapisi berejo bolj s težavo in je priporočljivo, da vsaj malo znaš angleški jezik, pa čeprav v posameznih prizorih govorijo zelo staro angleščino, ki je komaj razumljiva". Poleg tega še: "Da greš gledat film, kjer posebni učinek zamuja cca. dve sekundi od prizora na platnu, je malo smešno".
To se mi zdi kar veliko, glede na zaspano stanje ob gledanju.. :)

Samo Ravnikar said...

Narobe si razumela moj zapis ali pa sem bil nejasen. :)Glede zamujanja posebnih učinkov sem govoril na splošno in ne za ta film, ker jih tukaj sploh ni bilo.

Dijana said...

Jaz sem se narobe izrazila, ko sem napisala: "Poleg tega si vražje dober kritik filmov". Kritik v splošnem pomenu sem imela v mislih, vendar v tem primeru je vezano na film.. Kar seveda ni isto :)
Nisem pa samo "učinke" izpostavila, nekaj besed je bilo omenjenih tudi na "nerazumljivost" ipd.
A sva se zdej razumela? ;)

Unknown said...

Meni se je zdel film dobro narejen - pač, za pričakovat je bilo junaško, epsko sago (pač, glede na tekst) - in to je tudi bila, seveda z efekti, ki jih omogoča 3D tehnika. In za ta film bi težko trdili, da njenih zmožnosti niso dodobra izkoristili...meni zabavno gledanje, res pa je, da je to s podnapisi malo mimo, ja:)

Dijana said...

Dobro jutro! Danes sem zaradi nekaterih opravkov malce prej pokonci in z veseljem napišem še kakšen komentar :)
Jap Rokec sej veš: "vsake oči imajo svojega malarja".. Po vsej verjetnosti bi jaz imela spet kakšno "tretje" mnenje..