Tuesday, December 4, 2007

Pisanje bloga

Ja, štiri dni se že nisem javil. Mi morate oprostiti, toda trenutno imam toliko obveznosti, da mi ne ostane ravno veliko časa, da kaj napišem. Čeprav glede na to, da vsako stvar, ki se jo lotim, kar hitro opustim, je to, da pišem blog že tri mesece (jutri je ta moja "1/4 letna obletnica"), kar velik uspeh. Je pa res, da zaradi pomanjkanja časa ne morem ravno spremljati aktualnih dogodkov, zato je dobro, da imam tukaj vsaj moje potopise potovanj.

Zanimivo. Ko sem začel s pisanjem bloga, sem si rekel, da bom pisal o potovanjih (zato sem tudi dal tak naslov bloga) in da bom o drugih stvareh pisal občasno. Sedaj pa kot vidite, je ravno obratno.

Kakorkoli že. Kadar pač ne spremljam akualnih dogodkov ali česa drugega, objavim pač moje potopise. Verjetno ste se vprašali kako se lahko tako natančno spomnim kakšnih podatkov izpred npr. petih let. Toda v bistvu se jih ne. Sem pač človek, ki na vsako pot vzame s seboj blok in svinčnik in piše. Piše o takratnem vremenu, uri, datumih, stroški potovanja, razdaljah... Zapišem pa si tudi kakšno drugo uporabno informacijo, ki bi utegnila koristiti na morebitni ponovitvi poti. In vse te zapiske shranjujem, sedaj pa jih tudi objavljam. Ker pa čustvena doživetja ne pišem v svoje zapiske in mi gredo po toliko letih vseeno že malo iz glave, ste kar se tega tiče, žal malo prikrajšani. Upam, da bo pri naslednjih, novejših potopisih, kaj bolje.

No comments: