Friday, January 25, 2008

Bravo naša Vlada, radi te imamo!

Zakaj!? Zakaj pa ne? Samo poglejte njene zadnje odločitve. Vojaške opreme očitno ne bo in bodo denar raje dali za inkubatorje. Čestitam, res dobra in pametna odločitev. Prav tako bo vsem delavcem, tako v gospodarstvu, kot tudi javni upravi in tovornjakarjem, zvišala plače. Tudi tukaj same pohvale. Sicer pa je bil, glede na visoko inflacijo, že skrajni čas.

Ampak jaz upam, da volilce s temi zadnjimi potezami, ki bodo do volitev zagotovo še pogostejše, ne bo prepričala. Upam, da so volilci toliko pametni in bodo malce pomislili tudi na to, kaj je vlada delala do sedaj. Eno samo veliko škodo. Ampak do volitev smo lahko mirni, saj bo, po mojem mnenju, škode v naslednjih mesecih zaradi znanega razloga, na srečo bolj malo ali pa je sploh ne bo. Se pa lahko zgodba ponovi jeseni, če se boste volilci odločili napačno. Razmislite!

3 comments:

Anonymous said...

Ena od zadnjih potez vlade je bil sprejem novega Kazenskega zakonika, ki uvaja smrtno kazen, katere odpravo smo castili kot velik civilizacijski dosezek. In sedaj gremo nazaj v zgodovino oziroma lezemo v rit americanom. In to naj bo vlada, ki bi jo podprl na volitvah?

Samo Ravnikar said...

No, jaz je vsekakor ne bom podprl. Moram pa te vseeno popraviti. Niso uvedli smrtne kazni, ampak dosmrtni zapor. Itak pa državni zbor o tem sploh še ni odločal, tako da je še vse odprto.

Anonymous said...

Lapsus. Res gre za sankcijo dosmrtnega zapora (46. člen predloga KZ-1), kar pa je še huje od takojšnje usmrtitve.

Državni zbor je glasovalni stroj vladajoče koalicije in pri sprejemanju tega zakona ni predpisana kaka kvalificirana večina, če se seveda tudi tokrat ne motim. Rezultat je torej že znan.