Wednesday, February 6, 2008

O uvrščanju na blogorolo, komentarjih na objave, prepoznavnosti bloga.....

Danes objavljam komentar, ki sem ga napisal pod objavo Blogrolls na blogu Sovice Oke.

Upam, da mi SovicaOka tega ne zameri. ;)

Uf,

na tako objavo je pa težko napisat kratek komentar. Bom poskusil, čeprav bi bila boljša varianta, da bi o tej temi napisal svojo objavo. Ampak jo sedaj ne bom. :) Bom pa poskušal biti kratek.

Kje sem izvedel zate? A veš, da se ne spomnim. Vem samo to, da si bila ena izmed prvih, ki me je dala v svojo blogorolo. Hvala. :)

Drugače pa jaz zbiram svojo blogorolo po zanimivosti bloga oz. po blogih, ki jih dokaj redno spremljam in mi je to pač bližnica. Ali enostavno vračam link. Ali pa imam v blogoroli popotniške bloge, ki me še najbolj zanimajo ali pa bloge na katerih lahko preberem določene informacije o pisanju bloga oz. urejanju bloga.

Skratka zelo različno. Kako do njih pridem pa... Hm. Ali me klikajo in pustijo kakšen komentar, ali jih slučajno najdem v kakšen agregatu (to je bolj redko) ali mi ga kdo predlaga, ko reče ta blog je pa dober...

Se pa strinjam, da je težko biti viden, če npr. nimaš bloga pri Siolu. Diskriminacija. Če se še tako trudiš in pišeš o stvareh, ki jih ne objavi noben medij v Sloveniji, pa bi bilo dobro da bi to storili, ti nič ne pomaga. Sam sem pisal o neki nevarni smrtonosni bolezni. Pa je bilo kaj odziva? Nič. Ker me niso opazili. Jeba je, se strinjam.

Diskriminacija je tudi tiskana blogorola. Vedno eni in istiblogerji.

Sam osebno sem imel še največ obiska, ko sem hodil na druge bloge in puščal komentarje, pa čeprav so bili ti kr neki. Ampak obisk mojega bloga se je takrat povečal. Žal pa vedno časa za branje ni. Recimo enkrat do dvakrat na teden.

Zato sem se pač nehal s tem obremenjevati in si rekel.. Zakaj sem sploh začel s pisanjem bloga? Zaradi objave mojih potovanj, pa čeprav sem potem začel pisati še o mnogih drugih stvareh. Glavni namen pa je bil pisanje potopisov, ki bi bodo mogoče kdaj komu koristili.

Je pa res, da sem še vedno vesel, ko te kdo da na svoj seznam in ko te nekdo bere ali pa pusti kakšen komentar. Ne bo pa konec sveta, če tega ne bo. Da bi si pa povečeval sliko s fotografijami golih ljudi? Ma valda.

No comments: