Saturday, February 2, 2008

Sprehajalna pot Versacejevega umora

V Miamiju so za turiste uvedli novo turistično znamenitost, Sprehajalno pot Versacejevega umora.


Gianni Versace

Ta ideja je na misel prišla turističnemu delavcu Diegu Caioli, ki je dejal, da je škoda, da se turisti samo ustavijo na stopnicah pred Versacejevo graščino in fotografirajo, ne vejo pa vedno kaj se je v resnici pravzaprav zgodilo.

Na dve urni sprehajalni poti na South Beachu, za katero boste plačali med 15 in 25$, boste tako izvedeli več o življenju tega slovitega modnega oblikovalca in njegovem umoru, ko ga je 15. julija 1997, na stopnišču pred njegovo graščino, umoril Andrew Cunanan.

Pot se začne v News Café na Ocean Drive, kjer se je Versace zelo rad zadrževal, nadaljuje se do stopnic njegove graščine, kjer je bil ustreljen in se konča v garaži na Collinski aveniji, kjer je njegov morilec Andrew Cunanan nameraval z ukradenim avtomobil zbežati, vendar pa se je, ko je slišal policijske sirene, premislil. Cunanan se je aretaciji izognil, po osmih dneh bega pred policijo, pa je naredil samomor.

3 comments:

Dijana said...

O tale zgodbica se mi pa zdi nadvse zanimiva.. Sploh ne bi vedla, če ne bi objavil tega na blog. ;)

Samo Ravnikar said...

Ja, slovenski mediji marsikaj ne objavijo. Sploh take rumene strani, ki pa je resnična in zanimiva, čeprav je ideja, vsaj meni osebno, malce čudna.

Dijana said...

Poanta te čudne ideje je v denarju, ker to predstavlja neko novo tržno nišo.. Tako kreativnih domislic manjka pri nas v Sloveniji - se ti ne zdi?