Friday, February 22, 2008

Srbije še dolgo ne bo v EU

Zakaj bi sploh bila? Navsezadnje so tradicionalni zaveznik Rusije in je vprašanje, če si to sploh želijo. Poleg tega pa si članstva v EU sploh ne zaslužijo. Saj kako se pa obnašajo? Če je obnašanje politikov bolj evropsko, kot pa je bil pred leti Milošević, pa je folk popolnoma isti. Vsaj večina od njih. Kako naj si drugače razlagam vse te nasilne proteste in uničevanje tujih veleposlaništev? Nič nimam proti protestom dokler so mirni, ampak to kar se dogaja sedaj, je pa čisti balkanizem in takega sodržavljana si v Evropi ne želim. Tudi izgovor, da je bila nasilna samo peščica ljudi oz. posamezniki, ne zdrži vode. Če so pričakovali, da se bo kaj takega zgodilo, bi morali okrepiti policijske vrste in zavarovati veleposlaništva. Tako pa so, tako je vsaj moje mnenje, nalašč dali premalo policistov na ceste ali pa so ti, namesto, da bi bili profesionalci, zamižali na eno oko, kot se je to zgodilo pred slovenskim veleposlaništvom. Ja, Srbi se bodo morali še marsikaj naučiti in sprejeti pač dejstvo, da je Kosovo samostojno. Navsezadnje je za samostojno Kosovo glasovala večina Kosovcev. Srbi pa so pač manjšina, kar je v drugih državah popolnoma normalno in se morajo s tem sprijazniti.

1 comment:

Anonymous said...

In le zakaj bi Srbija morala iti v EU, ki je ob pomoči ZDA poslala svoje agente oz. od Cie(Milošević, Tudjman,Izetbegović, pa še bi jih lahko našteli...) uničila Jugoslavijo. Poglej samo kako je Nizozemska rešila Srebrnico...aja Srebrnica je tudi bila zrežirana s strani velikih... vse vojne v devedestih v Jugi so lepo razviti Evropjeci opazovali na TV kot nek reality show in nihče ni pomagal...vojna bi se lahko že v kali zaustavila...

To kar ZDA in Zahod(Francja, VB,...) počnejo je le tisto, kar so jih njihovi predniki naučili...kolonializem. A veš kdo je izumil koncentracijska taborišča...Britanci v Južnoafriški republiki.

Bogi so ti zahodnjaki....res.