Sunday, March 16, 2008

Užaljenost nacionalke zaradi Viktorjev

Samo preberite si prispevek Kaje Sajovic pa vam bo vsem jasno zakaj tak naslov.

Res je, da tudi, po mojem mnenju, vsi Viktorji niso prišli v prave roke, res je tudi, da sta Pop TV in Kanal A v primerjavi z nekonkurenčno RTV pobrala večino Vikotrjev, ampak to kar je napisala Kaja Sajovic, je pa kr neki.

Najbolj zabavno pa je, da svoje užaljenosti sploh ni poskušala skriti. Kot bi bila osebno prizadeta. Res neverjetno.

Samo nekaj poudarkov:

...Da so viktorji bolj šov kot relevantne nagrade...

...smo letos dobili briljantno politično nekorektnost kraljev improvizacije Slona in Sadeža
(a nacionalka je pa tolk politično korektna!?)...

...Briljantna voditelja, sumljivi nagrajenci...Videovložki kot Radovedni maček, ki otroke uči o tekili in izsiljevanju, in 24žur, ki (resda precej pretirano, a smisel je zadet) prikaže, v kakšno skrajno obliko poročanja gredo današnje informativne oddaje, so se prepletali s pikrimi pripombami na račun alkoholizma RTV-jevcev, smiselnosti nominiranja treh oddaj, ki v medijskem prostoru sploh več ne obstajajo, in podeljevalcev, katerih lepoto merimo v "janih" in "osenarjih"...

Aha ja.

2 comments:

Anonymous said...

Slon in sadež sta bila brez dlake na jeziku, skratka takšna kot sta in smo ju tudi pričakovali. Zrneca sta zmlela. Tistemu njegovemu stupidnemu ponavljanju oponašanja teka Jolande Čeplak pa dala takšno oceno, kot si jo zasluži.

Pa si zaslužijo kipce vsi dobitniki? Lili Žagar in Marko Potrč sta odnesla vsak svojega... Viktorja sta dobila NMK in A'si ti tud' not' padu. To pove vse o kvaliteti dobitnikov in očitno tudi o nivoju POP kulture Slovencev.

O aktualnosti. Zakaj so bili pri glasbenem viktorju ponovno nominirani Sidarta? In na kakšni podlagi ga je dobil Zoran Predin? Morda bi ga lahko dobil za življenjsko delo... nikakor pa ne za popularnost v letu 2007.

Skratka, po mojem pri citiranem prispevku ne gre za užaljenost RTVSLO, ampak za pravi občutek za realnost. Viktorji so predvsem in samo ŠOV.

Edini, ki si je kipec, poleg NSQ za življenjsko delo, res zaslužil, je Slavko Bobovnik z RTVSLO.

Samo Ravnikar said...

No, ne vem če sta Zrneca ravno zmlela... Sta pa bila dobra, pa čeprav so bili na trenutke njuni štosi bolj tako tako. Vseeno mislim, da je Zrnec še vedno boljši, je pa res, da sta se mu Slon in Sadež kar dobro približala. Sta bila veliko boljša kot kakšni drugi voditelji prej.

Kot sem že rekel, tudi jaz nisem zadovoljen ravno z vsemi dobitniki. Npr. Predin, pa radio Center, pa Avantura, ki je začuda ugnala "A si ti tud notr padu", pa tudi Svet in Potrč. WTF?

O POP kulturi Slovencev... hja življenje je zajebano. Za to so krivi politiki, pa ta jebeni kapitalizem... Ljudje pač rabijo sprostitev in take oddaje so ravno pravšnje za sproščanje večine Slovencev. Se pa najdemo seveda tudi taki, ki se sproščamo ob kakšnih bolj umetniških filmih. :)

Še vedno pa sem mnenja, da je RTV užaljena. Če bodo hoteli dobiti kakšnega Viktorja več, se bodo morali malo bolj potruditi. Res da niso vsi Viktorji prišli v prave roke, vendar pa tudi, če bi jih dobila nacionalka, bi rekel isto. Enostavno si tega ne zasluži. Upam, da je to dober dokaz, da se bo nacionalka zamislila in svoj program popravila, ne pa da ga, po parlamentarnih volitvah, uničuje dan za dnem.

Zakaj sem že leta 2004 nehal gledati Dnevnik?