Friday, March 21, 2008

Zaradi vinjet že ne bom volil SDS

Moram reči, da mi je poteza vlade, da uvede vinjete po taki ceni, všeč. Tistih 212 € bi bilo res preveč. Je pa res, da je tudi ta cena za marsikoga prevelika. Za takšnega, ki gre na avtocesto enkrat na leto, ko gre na morje, bi bila dovolj že enodnevna vinjeta. Je pa res, da potem DARS ne bi imel zaslužka, saj bi take vinjete kupovali tudi tujci, ki samo prečkajo našo državo. Zato je kar dobro, da bomo imeli na voljo le polletne in enoletne vinjete. Prosim vas samo to, da cestninske postaje odstranite čim prej in ne šele septembra, ko bo sezona že mimo. Pa še nekaj. Zaradi uvedbe vinjet vseeno ne bom volil SDS na jesenskih volitvah.

Sorodne teme:

- Bi morali uvedbo vinjet preprečiti z referendumom?
- V Sloveniji bi morali cestnine ukiniti

4 comments:

Anonymous said...

Jaz tudi ne... Ampak mnogi pa bodo... Ljudje pač hitro pozabijo.

Samo Ravnikar said...

Ja, na žalost. Običajno je tako, da se spomnijo samo dobrih stvari, ne pa vseh slabih stvari, ki so se zgodile po prejemu oblasti. Vseeno upam, da tokrat temu ne bo tako.

Anonymous said...

Če bi bil sam tujec na poti na balkan, bi se od uvedbe vinjet Sloveniji v velikem loku izognil. Verjetno bo to marsikdo tudi storil. Navsezadnje 35 EUR ni tako malo denarja. Mogoče pa je ta poteza dobra vsaj za zmanjševanje tranzitnega prometa čez Slovenijo. Tudi vsi Slovenci je ne bodo kupili in se bodo raje vozili po vzporednih cestah. Če bo res tako, bi to pomenilo tudi manj denarja za državo - od kje bo pa potem vzeti denar za odplačevanje kreditov za avtoceste? Ponovno ena zelo nedomišljena poteza sedanje vlade. Čimprej dol z njo!

Samo Ravnikar said...

Se strinjam. Čim prej dol z njo. Čeprav mi je ta poteza vlade vseeno kar všeč. Ne verjamem pa da se bodo Avstrijci ali Nemci... na Hrvaško vozili kje drugje. Čez Slovenijo je še vedno najbližje. Kupili bodo tisto poletno vinjeto in to je to. Če pa bodo šli kod drugod, pa bodo morali računati, da bodo zaradi večjega kroga porabili več bencina, pa tudi kakšno cestnino bo še vedno treba nekje plačati. :) Italijani jih imajo. Madžari imajo itak vinjete. Ne vem kam bi morali iti, da bi si zmanjšali stroške. Če bo pa vseeno manj prometa, pa je to popolnoma dobrodošlo za okolje. :)

Sistem kreditiranja pa bi bilo v primeru, da denarja od vinjet ne bi bilo dovolj, rešiti na kakšen drugačen način. Kakšen? Pojma nimam. Obstajajo ljudje zato, ki o tem razmišljajo, pa še plačani so za to. :)