Tuesday, April 8, 2008

Rok 'n' Band je s komadom Dej povej ukradel idejo Šentjakobskemu gledališču!

Že večkrat sem razmišljal, da bi napisal post o komadu Dej Povej, ki ga izvajajo Rok 'n' Band in pri katerem gre za priredbo znanega komada iz musicla Grease, Summer Nights.

Danes sem namreč ta komad po radiu slišal dvakrat in se nisem mogel upreti skušnjavi, da ne napišem, da gre v bistvu za krajo ideje s katero smo začeli v Šentjakobskem gledališču že aprila leta 2006, ko smo naredili musical Briljantina, o katerem sem pisal tudi že na svojem blogu.

Potem pa se ti najde nek Rok 'n' Band, ki več kot eno leto kasneje od naše premiere naredijo priredbo komada iz musicla Briljantina, Dej povej.

Sprašujem se zakaj ravno v času, ko je bila Briljantina na odru Šentjakobskega hit? Niso mogli na to idejo priti prej? Seveda da ne, zato tudi pravim, da so idejo ukradli v Šentjakobskem gledališču. Ne more biti namreč zgolj slučaj, da so s tem komadom prišli na sceno v času, ko je bila Briljantina v svojem največjem zagonu.

Žal pa je tako, da tudi radijske postaje raje vrtijo komad Rok 'n' Banda kot pa Šentjakobskega gledališča, kljub temu, da smo bili mi prvi in upam se trditi, da tudi boljši. Vsa prednost Rok 'n' Banda je žal njihovo ime.

Kakorkoli že. Spodaj si zavrtite obe verziji in povejte katera je boljša.
Te poletne noči alias Dej povej v izvedbi Šentjakobskega gledališča
Dej povej alias Te poletne noči v izvedbi Rok 'n' Band

Sorodne teme:

- Uspešnica Briljantina ponovno v Šentjakobskem gledališču

4 comments:

Anonymous said...

Rok'n'bend je znan po svojih priredbah. Je pa jasno, da je lažje "sfurati" komad, ko ima ta kakršnokoli podporo. Žal je pa v Sloveniji stanje takšno, da je pomembno ime... Žalostno, ampak resnično. Tudi bend, ki nima podpore neke močne založbe, nima šans uspeti, čeprav lahko dela čisto kvalitetno glasbo...

Samo Ravnikar said...

Darja,

kaj naj ti rečem drugega kot to, da se v celoti strinjam s tabo.

Anonymous said...

živijo ravnikar!
danes sem se srečal s tvojo faco v blogoroli in sm si reku da si morm it pogledat tvoj b(r)log, da bom vsaj na takočem z dogajanjem v šntjakobovem gledališču.
kar se tega posta tiče pa menim, da rok'n bend ni ukradel ideje ampak je imel občutek za tajming in je bolj izkoristil priložnost. tako kot pač to delajo čuki z esmeraldo, ferrari polko in podobnim sranjem. moram pa reči, da je naša izvedba precej boljša.
lep pozdrav samo.
p.s. dej povej lahko tut prek bloga kako kej kaže briljantni naslednjo sezono.
čafko

Samo Ravnikar said...

Živjo, Doody! :)

Men se tud zdi, da je naša izvedba precej boljša. Briljantina pa... baje bodo junija obnovitvene vaje in nekaj novih igralcev (Danny..). Pa potem še nekaj na začetku naslednje sezone in potem spet na polno.