Tuesday, May 20, 2008

Evrovizijska maškarada

Dajte že nehaj s tem sranjem... Pa kaj je sedaj to!? A gre tukaj sploh še za popevke ali samo še za bolj ali manj neposrečene cirkuške nastope? Da se je pred leti sem ter tja našel nekdo, ki je odstopal od drugih, še zastopim. Kaj pa sedaj? Zdaj pa vsi hočejo biti posebni, vendar bo ob množici "posebnežev", na njihovo žalost, bolj izstopal nekdo, ki bo normalen. Če sploh bo kdo tak. Tega verjetno ne bom izvedel, ker sem šel raje pisat ta post. Še najboljša je bila naša Rebeka, ki je bila izmed vseh še najbolj normalna. In to pravim jaz, ki nekako nisem bil za njeno zmago na Emi. Ampak priznati je treba, da je zažgala. Tista njena energija... Držimo pesti! :) Zdaj pa spat!

9 comments:

Anonymous said...

Glej na vse skupaj kot na teater. Potem niti ni tako slabo...Tebi kot igralcu to ne bo težko :)

Samo Ravnikar said...

Iz teaterskega vidika mogoče res ni tako slabo. Hmmm. Ampak to je pevsko tekmovanje in ne Borštnikovo srečanje ali pa Dnevi komedije.

Anonymous said...

Mogoče moramo na novo definirati kaj je to teater in kaj pevsko tekmovanje,he,he...Jaz sem se prav zabaval nad neumnostmi, ki so jih včeraj zganjali na odru.

Samo Ravnikar said...

Ja super. Imamo torej novo gledališče. Razmišljam, da bi si kar abonma za naslednjo sezono naročil.

Anonymous said...

To je bil dan tragedije, ne komedije. Od unga purana... do nekih spak,... kriza. To je en velik cirkus,... in ne "popevka"

Anonymous said...

Evrovizija ni cirkus, še manj pa teater. Tako poimenovanje je najmanj žaljivo za ti zvrsti umetnosti. Evrovizija pa nima niti najmanjše umetniške vrednosti, vse v tej zvezi je le kič brez primere. Izgleda, da je nekoč eminentnemu festivalu definitivno potekel rok uporabe.

Anonymous said...

@Dingo: Nihče ne more drugemu govoriti kaj je to umetnost, kič in podobno. Ravno v tem je njeno bistvo. Vsak ima pravico jo vrednostiti tako kot se mu zdi. Zame je Evrosong teater, saj je petje premalo, da bi lahko doseglo nek efekt. Sicer pa beseda teater ne označuje samo nekaj, kar bi nam bilo že v naprej všeč in da tudi že v naprej pomeni kvaliteto.

Anonymous said...

@ateistek: Saj ti ne vsiljujem svojega mnenja.

Samo Ravnikar said...

@Easyriderka: pa saj v teatru se morajo tudi tragedije igrat. :)

@Dingo: Rok uporabe Evroviziji verjetno ni potekel. Kako naj si sicer razlagam, da so v finale prišli bolj ali manj glasbeni izvajalci, ki (razen izjem) s to besedno zvezo nimajo prav nobene zveze. Žal.

@Ateistek: se strinjam. Beseda teater še ne pomeni nujno kvalitete.

Obema pa že lahko rečem, da tega šova gledal ne bom več. Že letos sem ga komaj kaj. In pika.