Monday, May 5, 2008

Potovanje po Kubi (2008) - vrnitev v Slovenijo

Včeraj sem se vrnil z letošnjega potovanja. Žal je tako, da sem se iz Kube oz. Miamija javil samo trikrat, saj večkrat enostavno ni bilo mogoče. Bodisi zaradi natrpanega urnika in posledično pomanjkanja časa, bodisi zaradi zeloooo počasnega interneta.

No sedaj sem tukaj, kjer si bom vzel nekaj časa, da si uredim vse zapiske in fotografije in nato začnem, kot ste pri meni že navajeni, s potopisom po delih. Seveda veliko bolj obširno, kot pa so bila javljanja neposredno iz Kube.

In kaj se je sploh zgodilo od mojega zadnjega javljanja? Iz Trinidada sva se odpravila na zahod države, kjer sva si ogledala Sorojo in Las Terazzas ter Vinales, ki pa naju je od omenjenih treh parkov tudi najbolj navdušil.

Skratka potovanje po sami Kubi je uspelo, čeprav se hrane (tudi jastogov) prenažreš, ker je vedno ena in ista. Za zajtrk vsak dan samo jajca!!! Za večerjo pri domačinih pa si lahko izbiral med svinjino, piščancem, ribo in jastogom.

Ampak več o tem bom pisal v prihodnjih tednih. Danes bi omenil samo smolo, ki se nama je zgodila pri vračanju v Miami. Letalska družba Cubana je skoraj tik pred zdajci prestavila let v Cancun in sicer za cele tri ure naprej in potem napisala, da je let "ON TIME". Glede na to, da sva mislila, da bo let ob predvideni uri, sva na letališče prišla dve uri prej in bila seveda zelo presenečena, ko sva izvedela, da je let šele ob 15h. Pa saj ni šlo toliko zato, da bi bilo potrebno do odhoda letala namesto dveh ur čakati pet, ampak bolj za to, da sva bila resno v skrbeh, da bova zamudila naslednji let, iz Cancuna v Miami.

No in točno to se je na koncu tudi zgodilo, zaradi česar sva morala prisilno prenočiti v Mehiki. Posledica tega je bila ena noč manj za nočno življenje v Miamiju in seveda dodatni stroški za hotel, kjer sva prenočila. In ker leta nista bila povezana, ker to sploh ni bilo mogoče, saj sta Kuba in Amerika v neke vrste vojni, se za povrnitev stroškov ne morem obrniti ne na Cubano, ne na American Airlines. Na srečo so bili vsaj pri American Airlines zelo prijazni, saj so nama takoj uredili let za naslednji dan in kar naju je še bolj razveselilo, nič ni bilo za doplačati in to kljub temu, da sva si bila za zamudo kriva čisto sama. Ne moreš namreč Američanom govoriti, da si zamudil zaradi Kubancev.

Obširne zapise pa boste lahko prebrali v naslednjih tednih.

Sorodne teme:

- Potovanje po Kubi (2008) - 15. del
- Potovanje po Kubi (2008) - 14. del
- Potovanje po Kubi (2008) - 13. del
- Potovanje po Kubi (2008) - 12. del
- Potovanje po Kubi (2008) - 11. del
- Potovanje po Kubi (2008) - 10. del
- Potovanje po Kubi (2008) - 9. del
- Potovanje po Kubi (2008) - 8. del
- Potovanje po Kubi (2008) - 7. del
- Potovanje po Kubi (2008) - 6. del
- Potovanje po Kubi (2008) - 5. del
- Potovanje po Kubi (2008) - 4. del
- Potovanje po Kubi (2008) - 3. del
- Potovanje po Kubi (2008) - 2. del
- Potovanje po Kubi (2008) - 1. del
- Potovanje po Kubi (2008) - javljanje iz Trinidada
- Potovanje po Kubi (2008) - prvo javljanje iz Kube
- Potovanje po Kubi (2008) - javljanje iz Miamija
- Odpovedi letov ogrozajo Kubo
- Potovanje po Kubi (2008) - predviden načrt potovanja
- Potovanje po Kubi (2008)
- Potovanje po Kubi (2008) - kupovanje letalskih kart je pravi podvig
- Zaradi Kube sem zavrnil snemanje

1 comment:

Anonymous said...

Dobrodošel doma... zdaj pa se dobro spočij,... potem pa nam le postrezi s polnim krožnikom slik, dogodivščin in prigod ;)