Wednesday, May 7, 2008

Ukinite SAZAS!!!

Upam, da bodo lokali zaradi SAZAS-ovega zviševanja tarif za avtorske pravice res prenehali s predvajanjem glasbe. Samo lani je SAZAS tarifo zvišal za 60 %, pa očitno še vedno nima dovolj. Kaj ni v interesu glasbenikov, da se njihova glasba sliši po radijih? Ne vem, če jim bo tišina kaj koristila, ker gre navsezadnje za njihovo promocijo. Se še spomnite, kako so se (spet zaradi SAZAS-a in avtorskih pravic), oktobra leta 2006 drastično podražili prazni CD-ji, DVD-ji, USB-ji… skratka vse na kar se lahko posname glasba? Odgovorne lepo prosim, da SAZAS čimprej ukinejo, Matjaž Zupan pa naj se raje ponovno loti petja, kjer bo zagotovo naredil manj škode kot pa jo dela sedaj.

3 comments:

Anonymous said...

Tale jajcanja s Sazasom gredo malo predaleč. Tam sedi par propadlih glasbenikov, ki gočejo od svoje nekdanje kariere vsaj nekaj potegnit tako. Glasbeniki od denarja, ki ga Sazas pobira dobijo bore malo. Če bodo lokali prenehali predvajati glasbo, bodo glasbeniki (posledično) nehali igrati po lokalih (jasno, ker se lokalom ne bo splačalo) in tako bodo oboji imeli posledice. V glavnem, ko potegnemo črto, pridemo do zaključka, da je v Sazasu ena mafija, ki si gradi marmornato palačo.

Samo Ravnikar said...

Bravo Darja!!!

Anonymous said...

Saj razumem, da je potrebno plačevat pravice za predvajanje glasbe. Ne razumem pa zakaj bi morali lokali plačevet za predvajanje radijskih postaj, če pa že radijske postaje plačujejo za javno predvajanje glasbe SAZASu in še nekaj agencijam. Če lokal predvaja CDje, okej naj plačuje, saj na CDju piše, da se sicer ne sme javno predvjat glasbe; samo plačevanje za predvajanje radijskih postaj je pa res smešno. SAZAS sam vleče denar zase, slvoenski glasbeniki ga itak vleik ne dobijo, pa tudi razen nekaj redkih izjem, si ga tudi ne zaslužijo.