Tuesday, June 17, 2008

Pa bo šel Viking v zaslužen pokoj

Lansko leto sem po šestih letih policijsko konjenico zapustil jaz, letos pa jo bo, po petnajstih letih, očitno zapustil tudi Viking, konj s katerim sem prebil zadnja tri oz. štiri leta v konjenici. Škoda, ker ga ne morem, zaradi pomanjkanja časa in prostora, kupiti jaz. Verjamem pa, da se mu bo tudi pri novem lastniku godilo dobro. Vso srečo Viking.Foto: policija

9 comments:

Anonymous said...

Zelo lep kojči, ni kej. In ja, upam da dobi pravega lastnika.!

Anonymous said...

Ah pomoje .. ja rabi počitek.

Anonymous said...

Zelo lep je. Upam, da ne konča nekje v Tivoliju v horseburgerjih...Ja vem, grozen sem, ampak jaz tudi kdaj tja zavijem.

Samo Ravnikar said...

@easyriderka: tudi jaz upam, da dobi pravega lastnika
@luka: definitivno res.
@ateistek: nič nisi grozen. tudi jaz kdaj zavijem tja. Tudi že prej, ko sem šel.. to se bo malo čudno slišalo...ko sem šel tja s konjem. :)
Kot horseburger pa zagotovo ne bo pristal, ker živalskega mesa ne smejo uporabljati, če je bila žival kdaj zdravljena z antibiotiki. No in Viking je že bil. Tako da ima srečo. :)

Anonymous said...

Na horseburger si šel s konjem? :))) Dobra.

Glede tistih pravil z antibiotiki...ah, saj veš kako je s pravili in zakaj obstajajo...

Anonymous said...

To som bila zmeraj fouš, pa še sem, policajem na konjih. Včasih me ima, da bi katerega od policajev dol zbila, zajahala konja in odjezdila v neznano.

A veš kje je Viking pristal in kako se mu godi?

Samo Ravnikar said...

Ja, prpa... poklic policista konjenika je očitno zelo nevaren.. :)

Pa poznaš Vikinga ali to samo tako sprašuješ?

Anonymous said...

Vikinga verjetno ne poznam. Se skušam držat stran od policijskih konjev in psov. Nikoli ne veš, kdaj bi kakšnega s sabo odpeljala :)
Ne resno, ne vem koliko je dobrodošlo, da vsi po vrsti motijo te živali, jih cufajo za ušesa, božajo po smrčkih, se jim vesijo za rep... Pa se držim stran, ker res ne potrebujejo, da se jim še jaz. In se slinim od daleč. Mogoče sva se že kdaj srečala, jaz peški, ti na konju, ampak te je konj zasenčil.
Drugače mi je pa skrb za živali poklicna deformacija :) Smo se v okviru enega predmeta na faksu učili jahat, ampak je bilo prej konec vaj, kot smo postali dobri jahači. Sem pa na vajah jahala konja, ki je bil zasežen in mi je jasno, kaj zlorabe naredijo konju konkretno, zato sprašujem če veš kako je sedaj z Vikingom.

Samo Ravnikar said...

Ne bi vedel kako je z njim. Zagotovo pa se mu dobro godi. Bolje že kot v policiji. Verjetno. No, saj pri policiji mu tudi ni bilo tolk hudo, mogoče je bilo samo malo preveč jahanja po asfaltu. Ko jahaš iz Stožic do centra in nazaj...pa še mal po centru Ljubljane... vse skupaj znese kar ene 5 ur. Za konja to zagotovo ni najbolje. Ampak je bilo vseeno tudi dovolj zelenih površin, ki pa bi jih po mnenju policistov konjenikov moralo biti še več. Sam šefe prepričat..je pa mal problem. Drugače se pa v policijski konjenici dobro skrbi za nje.