Monday, June 2, 2008

Zoran Janković naj pazi kaj dela

Zoran Janković je imel od vseh kandidatov za župana Ljubljane, ne samo na zadnjih, ampak kar na vseh dosedanjih volitvah, če se osredotočim na čas po osamosvojitvi, najbolj izdelano vizijo razvoja mesta Ljubljane.

Ni pa ostalo samo pri obljubah in viziji, ki je po mojem mnenju, vsaj časovno, kar preveč ambiciozno zastavljena, ampak se tudi nadaljuje z izvedbo zastavljenih ciljev. Tako bomo imeli v Ljubljani ne samo en, ampak kar dva nogometna stadiona, čeprav se sam sprašujem zakaj sploh potrebujemo dva. Pa vendarle. To je bil njegov cilj in to bo očitno izpeljal. Poleg tega so bili v njegovem načrtu postavitev džamije, urediti promet, tržnico in še bi lahko našteval.

Ob vseh teh visoko zastavljenih ciljih se seveda vsi sprašujejo ali mu bo do konca mandata sploh uspela uresničitev predvolilnih obljub. Verjetno ne. Sam menim, da je bolje, da mu nekaj tega ostane za volilno kampanjo za naslednji mandat. Kaj pa bo Ljubljančanom sploh lahko obljubil, če bo vse cilje že sedaj uresničil?

Poleg tega pa se mora Janković, če se še ne, zavedati, da mu lahko prevelika vnema škoduje. Če preletimo njegove predvolilne obljube, si lahko samo rečemo: »Ej stari, to pa ni kar tako«. Res je. Ni kar tako enostavno to izpeljati. Sploh če pomisliš, da se ti to lahko vrne kot bumerang. O čem govorim? Govorim o tem, da lahko želja po realizaciji vizije pripelje do poraza Jankovića na naslednjih županskih volitvah. Da bi uresničil zastavljene cilje, bo namreč moral stopiti na žulj marsikateremu občanu. Tako so se npr. že pojavile iniciative glede tržnice, pa zapore mestnega središča, pa glede vrtičkarjev… Verjamem, da je županu vseeno za vse te iniciative. »Kaj pa je to ena iniciativa? Oni pa že ne morajo odločiti o moji morebitni zmagi na naslednjih volitvah«, si verjetno govori župan. Res je, ena iniciativa tega res ne more narediti. Lahko pa njegovo zmago, zaradi prevelike vneme, prepreči skupek vseh teh iniciativ.


Foto: Denis Sarkić (www.vest.si)

Pa se Zoran Janković tega, da ne sme stopiti na žulj prevelikemu številu ljudi, zaveda?

Sorodne teme:

- Bo mestna občina Ljubljana selila Šentjakobsko gledališče?

1 comment:

Anonymous said...

Jankovič je dosedaj,
vsaj v večini primeru držal svojo besedo. Po tem mandatu se namerava upokojiti.
Jaz mu verjamem.