Sunday, August 17, 2008

City Park omejuje svobodo gibanja

Čeprav si nihče v svobodni in demokratični družbi, torej tudi City Park, ne bi smel privoščiti omejevanja svobode gibanja (razen seveda v določenih primerih policija), pa se je prav to meni včeraj zgodilo.

Kot že večkrat prej, sem tudi včeraj zvečer odšel po nakupih v City Park, avto sem tako kot vedno parkiral v garažni hiši pred City Parkom in nato peš (tako ko vedno) odšel na ogled filma v Kolosej. Le zakaj bi premikal avto na sosednje, Kolosejevo parkirišče, če pa imam avto parkiran že v City Parkovi garaži, ki je nekaj metrov stran. Tak "scenarij" imam predviden skoraj vedno, ko nakupujem ob petkih ali sobotah in je to vse do včeraj potekalo brez problemov.

Ko pa sem se včeraj vračal iz kina, se usedel v avto in se hotel odpeljati iz garažne hiše, me je pri izhodu presenetila spuščena zapornica, ki je vsaj do še pred kratkim, tam ni bilo. Avto sem obrnil in poskusil priti iz garaže še pri drugem izhodu, vendar pa je bila zapornica spuščena tudi tam.

Pravzaprav ima po novem garažna hiša City Parka štiri zapornice in sicer dve pri obeh vhodih in dve pri obeh izhodih, vse pa so bile spuščene, medtem ko sem jaz in ne samo jaz, izgubljen taval po parkirišču in nekako poizkušal priti ven. Na srečo sem med zapornico in enim stebričkom našel ravno toliko prostora, da sem z avtom zapeljal skozi in na svobodo. Če bi imel malo večji avto, mi to ne bi uspelo.

Ne vem sicer zakaj se je City Park za zapornice sploh odločil, dejstvo pa je, da bodo tukaj morali nekaj spremeniti ali pa bo za omejevanje svobode gibanja nekdo odgovarjal. Ne bi se čudil, če se bo v bližnji prihodnosti našel nekdo, ki bo zapornico poškodoval ali na silo odstranil. Mene je, priznam, to včeraj zelo zamikalo. Razmišljal sem tudi, da bi poklical policijo. Nikjer namreč tudi ni bilo nobenega varnostnika, ki bi zapornico dvignil ali vsaj telefonske številke na katero bi varnostno službo lahko poklical.

Naj dam ob koncu še predlog upravi City Parka. Če se bo City Park hotel izogniti kakršnimkoli tožbam, bo moral ali odstraniti zapornice ali vgraditi senzor, da se bo zapornica pri izhodu dvignila (to bi bila po mojem najboljša rešitev) ali pa izobesiti pred vhodom v garažno hišo veliko opozorilo, da se ob tej in tej uri zapornice spustijo in da naj vozniki še pravočasno umaknejo svoja vozila.

3 comments:

Anonymous said...

Se strinjam!

Anonymous said...

Čaki, park hiša je njihova, zato jo lahko zaprejo, a ne?
Ne vem kakšno korist imajo od tega, da jo, ok. Da pa ne pustijo nobenega obvestila gor pa je svinjarija.

Samo Ravnikar said...

Se strinjam. Parkirna hiša je verjetno njihova in jo lahko zaprejo. Vendar pa ne kar tako čez noč, glede na to da se je, od kar je zgrajena ta parkirna hiša, marsikdo navadil, da parkira v njej, gre po nakupih in mogoče še v Kolosej ali Areno Vodafone. Konec koncev je bilo takrat, ko so mene "zaprli", parkiranih zagotovo 20 ali 30 vozil.

Pa tudi če so to storili čez noč, bi morali dati gor kako obvestilo ali pa vgraditi senzorje za dvig zapornic pri izhodu, ki so itak že v vsaki parkirni hiši.