Wednesday, August 27, 2008

Koliko ljudi je bilo na sprejemih olimpijcev?

To se že kar nekaj časa sprašujem. Na dosedanjih sprejemih olimpijcev, nogometašev ali alpinistov, so mediji vedno poročali tudi o število ljudi, ki so prišli bodisi na letališče Brnik, bodisi na Prešernov trg ali kam drugam, pozdravit naše uspešne športnike. Letos pa tega podatka nisem zasledil prav nikjer. Edin podatek, ki sem ga dobil je, da se je sprejema Primoža Kozmusa v Brežicah udeležilo 5000 ljudi. Kako je bilo pa drugod? Je bila mogoče številka tolk majhna, da se novinarjem ni splačalo o tem pisati? Me pa zanima ta podatek predvsem zato, da vidim, kolk so Slovenci z osvojenimi medaljami res zadovoljni. Če so bili zadovoljni, bi verjetno moralo biti število obiskovalcev visoko. Pa je bilo? Ali pa so se Slovenci na medalje že toliko navadili, da se jim na sprejeme ne da več hoditi?

Se pa strinjam z novinarjem RTV Slovenija, ki se je spraševal "Kje so slovenske zastave". Da na tak sprejem ne prinese niti eden slovenske zastave, je pa že malo čudno. Kje ste torej slovenski domoljubi? No, na srečo vsaj baloni niso bili rumeno - modri.


Foto: RTV SLO

4 comments:

Anonymous said...

Zanimivo ..... skoda da nisem šel.

Anonymous said...

Nikoli ne bi šel, saj si ne predstavljam, da bi se identificiral z uspehi drugih. Število medalj na OI mi je popolnoma irelevanten podatek, saj jih nisem dosegel jaz ampak ljudje, ki jih ne poznam in verjetno jih tudi nikoli ne bom.

Samo Ravnikar said...

Ja, ampak tukaj gre za podporo in da pokažemo...ne vem... kako smo veseli in ponosni, da imamo tako dobre športnike.

Anonymous said...

Že,že, a od tega nimam nič. Preveč abstraktno.