Thursday, September 18, 2008

Janša podcenjuje bralce in gledalce Dnevnika

Prvič se je to zgodilo v zadnjem Dnevnikovem objektivu, ko je na novinarska vprašanja odgovarjal v slogu: "In sloni letijo po zraku". Če sem prav seznanjen, so dan po objavi intervjuja nekateri prostovoljci po Ljubljani iskali leteče slone, vendar pa le-teh niso našli. Očitno gre še za eno Janševo laž. Ta njegova primitivnost je sicer eden od razlogov, zaradi katerih bom volil SD in o čemer sem pisal že tukaj.

Drugič pa mi je čudno to, da se Janša ni odzval na predvolilno soočenje z Borutom Pahorjem za Video.Dnevnik.si, na katerega so se do sedaj odzvali prav vsi predsedniki parlamentarnih strank. Očitno Janša podcenjuje in ne mara nas, bralcev in gledalcev Dnevnika. Šmrk, kolk mi je hudo. Janša, znova si me razočaral! Oprosti, ampak volit te ne morem.

3 comments:

Janez Mikec said...

Kolikor sem jaz razumel intervju, se ni norčeval iz bralcev, temveč iz novinarjev Dnevnika, ki so pač tiste sporne podatke vedno objavljali prvi, daleč pred vsemi.

Sicer pa ne živimo 50 let nazaj, ko si moral dokazovati svojo nedolžnost, temveč v državi, kjer ti morajo krivico dokazati in do takrat bi bili lahko nekoliko bolj zadržani, ko pa je kaj konkretnega potem pa brez milosti. V zadnjem tednu ni bilo ene besedice o Patrii več v dnevnikih, se je morda vprašal kdo o tem? Nobenih novih odkrivanj, nobenih hipotez več, tako da me prav zanima končni epilog vsega skupaj in koga bomo lahko linčali oz. se mu posmehovali, pa naj bodo to desni ali levi.

Samo Ravnikar said...

Se strinjam, da je vsak nedolžen, dokler mu krivda ni dokazana in dokler tega ne potrdi sodišče. Je pa res tudi to, da pač novinarji opravljajo svoje delo in mislim da je prav, da o tem poročajo. Ima pač Dnevnik dobre vire, če je vedno poročal prvi. Pri kakšni drugi zadevi pa pač prvi poroča kakšen drug časopis. Razlog, da trenutno o zadevi Patria ne poročajo, pa je verjetno ta, da ni zaenkrat nobenih novih informacij. Vedno pa tudi ne moreejo biti. Bodo pa čez en teden.

Anonymous said...

@janez mikec: Mislim, da se Janaez Janša, kot predsednik vlade nima pravice spuščati na tak nivo, da bi se lahko norčeval iz novinarjev. Njegova naloga je, da profesionalno odgovarja na vprašanje, brez razmišljanja o tem, kakšne barve je novinar in kako se norčevati iz njega. Če pa to počne, pa nam vsem sporoča, kdo je pravi in kdo ne v tej družbi. To pa ponavadi počnejo samo diktatorji.