Monday, September 22, 2008

Po zmagi Jankovića in Türka, sedaj še Pahor

Moram priznati, da sem bil včeraj ves dan kar malce nervozen, ko sem čakal na usodno, 19. uro. In potem je prišlo... olajšanje. Zmagal je levi trojček, ki pa bo vseeno moral k sebi vzeti še klovna Erjavca in njegov Desus. Čestitke torej zmagovalcem, vsem ki ste prišli na volitve in glasovali za spremembe pa naj rečem samo: "Hvala!".

Janši je torej odklenkalo, krivdo za to pa seveda ne pripisuje sebi in svoji politiki, ampak medijem ter Ljubljančanom. Hm, kako tipično Janševsko. Seveda pa ni odklenkalo samo Janši in številnim članom njegove stranke (žal se Grimsa in Cukljatija še vedno nismo znebili), ampak tudi Novi Sloveniji, ki sploh ni prišla v parlament.

Na potezi je sedaj predsednik Türk, ki bo, če se le ne bo kaj dramatično spremenilo, mandat podelil Borutu Pahorju, ki bo upam da sestavil dobro in trdno vlado. Ko bo vlada enkrat sestavljena in potrjena, pa takoj zavihat rokave in delat. Delat za korist Slovenije in vseh njenih državljanov. Bodoča koalicija se bo morala zavedati, da bodo čez štiri leta ponovne volitve in da na njih lahko pogori, če bo delala tako, kot je to delala dosedanja koalicija ali predhodna koalicija sedanje koalicije. Skratka, da se izogiba političnemu kadrovanju, korupciji in vmešavanju v novinarsko ter uredniško svobodo.

Na prvem mestu pa bi, po mojem mnenju in v tem se strinjam z gospo Kresalovo, nova koalicija morala spremeniti zakon o RTV in zamenjati vodstvene ljudi na položajih v RTV. Dovolj imam namreč ponavljanja starih oddaj in vedno manj športnih prenosov ter seveda mladih, neizkušenih in izrazito desnih novinarjev. Seveda pa poleg tega bodočo koalicijo čaka tudi mnogo drugega dela in verjemite, da bom, če bo potrebno, kritičen tudi do njenega dela.

No comments: