Thursday, October 2, 2008

Karte za musical Briljantina kmalu v prodaji!

Briljantina se vrača v velikem slogu!!!

Tokrat v izpopolnjeni in razširjeni izvedbi. Igralcem Šentjakobskega gledališča se bodo namreč na odru pridružili plesalci plesne šole Mojce Horvat, ki je hkrati tudi režiserka in koreografinja predstave.

Prvič se bo to zgodilo 7. decembra v Hali Tivoli v Ljubljani, predprodaja vstopnic pa se bo začela že čet štiri dni, torej 6.10. 2008.

Zaradi izjemnega zanimanja svetujem, da si vstopnice za najbolj obiskan musical na svetu čimprej zagotovite v predprodaji.

Obeta se vam vrhunska gledališko-plesno glasbena predstava, polna plesa, glasbe in petja, z izjemno glasbo, atraktivno kostumografijo in scenografijo, kjer ne bodo manjkali rock'n'roll, bleščeči ameriški avtomobili 50-ih let, vedno nostalgični juke box in še marsikaj.

1972 leta, natančneje 14. februarja, je luč sveta zagledala prva premiera musicla Briljantina, nastalega izpod peres avtorjev in režiserjev Jima Jacobsa in Warrena Caseya. Muzikal Briljantina je potolkel vse svetovne rekorde in na Boadwayu doživel 3388 ponovitev nepretrgoma v 8 letih, kar ni do sedaj uspelo še nobenemu drugemu musiclu. V njem so igrala velika, a takrat še neznana filmska imena kot so Richard Gere, Patrick Swayze, Brooke Shileds…. Zaradi njegove uspešnosti so leta 1978, po gledališki predlogi posneli še film, v katerem sta glavno vlogo odigrala takrat še neznani John Travolta in Olivia Newton John.

Preprosta najstniška nedolžnost, odlična glasba z veliko plesa in petja je osvojila srca Američanov, ki imajo še sedaj 50 leta za zlato dobo uporništva in svobode. Prav tako je Briljantina osvojila preostanek sveta in tudi v filmski različici kmalu potolkla vse rekorde.

Zaradi izjemnega zanimanja, je musical Briljantina, kmalu postal stalnica na vseh gledaliških in večjih odrih širom sveta in še sedaj velja za najbolj obiskan muzikal na svetu.

BRILJANTINA ZGODBA:

Zgodba se odvija v 50 ih letih in prikazuje najstniško življenje, skozi ljubezen, šolske dni.

Dogaja se na srednji šoli Rydell High na kateri so glavni Danny in njegova druščina imenovana T Birds, ter Sandy in njene Pink Ladies. Poletna romanca je združila Danyja in Sandy . On je vodja druščine, najpopularnejši fant na šoli, obkrožen z najbolj zaželenimi puncami. Ona je nova na šoli, sramežljiva, naivna in neizkušena. A vsega je konec, ko se zopet začne šola.

Težave se začnejo reševati s sanjami, v katerih se prepletajo ljubezen, šola, avtomobili, ples, veliko petja in obvezni happy end.

Več pa si oglejte in poslušajte v živo. Vstopnice si lahko kupite tukaj.

1 comment:

Anonymous said...

Ja ,.. no...