Friday, June 5, 2009

Kaj je naredil narobe gospod Golobič?

Folk men nekaj ni najbolj jasno in bi prosil nekoga, da mi zadevo malo obrazloži.

Gre se o gospodu Golobiču. Ne vem ali je že čas kislih kumaric ali kaj, da novinarji tako na veliko pišejo o tem kako je gospod minister lagal o lastništvu v podjetju Ultra in ne vem kaj še vse. Če bi bil jaz na njegovem mestu, prav tako ne bi govoril novinarjem (beri: mrhovinarjem) o svojem lastništvu v nekem podjetju. Zakaj pa bi? Bi jim moral? Kaj pa so novinarji meni ali gospodu Golobiču? Mame, fotri...? Kaj? Če bi pa slučajno vrtali vame in skakali okrog mene kot neke tečne muhe, pa bi se jim pač preprosto, tako kot je storil g. Golobič, zlagal in rekel ne. Vsaj mir bi imel.

Pri vsem skupaj je najbolj pomembno to, da je lastništvo prijavil protikorupcijski komisiji, kar pač mora storiti, kaj drugega mu pa res ni potrebno, najmanj pa poročati novinarjem. Zakonitega ni naredil nič, stvari so kristalno jasne in res ne vidim nobenega smisla, da se iz muhe dela slona.

Pa da ne bo kdo mislil. Nisem volilec Golobiča ali stranke Zares.

1 comment:

Anonymous said...

Pa si kdaj pomislil, zakaj hoče Golobič, ki je diplomiral šele pred letom dni, prevzeti ravno ministrstvo za visoko šolstvo? Tudi meni to do zdaj oz. do njegovega zamolčanja lastniškega deleža v podjetju Ultra ni bilo jasno. Vlada namreč pripravlja novelo zakona o državni upravi, s katero namerava prenesti telekomunikacije in pošto z ministrstva za gospodarstvo pod ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo.
Seveda je Ultra podjetje, ki se po "naključju" ukvarja ravno s telekomunikacijami in jasno je, kdo bi dobil levji delež milijonskih državnih poslov.
Osebno se ne bi čudil, če bi Ultra v tem primeru nekega dne v bližnji bodočnosti pokupila tudi večino delnic Telekoma... :(