Friday, July 3, 2009

Stopnja tolerantnosti do gejev in lezbijk je višja kot pred leti

Pa se je zgodilo. Po mojem celo prvič v naši preljubi Sloveniji, da so prijeli napadalce na gejevskega aktivista oz. v primeru lokala Open, na celotno gejevsko skupnost. Vse čestitke policiji, da je delo opravila strokovno in odgovorno. Sedaj mora svoje narediti še sodišče. Očitno se v Sloveniji stvari le premikajo na bolje.


Katarina Kresal, edina oseba v slovenski politiki, ki ne samo govori, ampak besede tudi uresničuje, predlaga sprejem novega zakona, ki bo homoseksualne pare izenačil s heteroseksualnimi pari in jim s tem dal vse pravice, ki jih imajo heteroseksualni pari. Pravico do sklenitve zakonske zveze in s tem pravico do npr. dedovanja….in celo do posvojitve otrok.


Treba je priznati, da se je toleranca do gejev in lezbijk v zadnjih letih zvišala, kljub posameznim napadom na geje, ki so razburkale slovensko javnost. Če pogledate malce nazaj, boste ugotovili, da pred leti ni nihče govoril o posvojitvah otrok, ampak se je pogovarjalo samo o tem, ali poroke da ali poroke ne. Nihče si sploh ni upal pomisliti, da bi predlagal tudi posvojitve. Levosredinska vlada pod vodstvom dr. Janeza Drnovška takrat zakona, ki bi uredil to področje ni sprejela, ker se je verjetno bala referenduma s strani opozicije oz. desnih strank. Zato je toliko bolj bilo absurdno, da ga je sprejela desna vlada, ki pa ga je zaradi Evrope le mogla. Referenduma takrat ni bilo, saj ga Janševa vlada, ki je zakon o registraciji istospolne partnerske skupnosti sprejela, ni mogla predlagati, levica, ki bi referendum lahko predlagala v smislu, da je zakon diskriminatoren do gejev, pa tudi ne, ker bi s strani Janševe vlade takoj padli očitki, da je levica netolerantna. To bi bil šele absurd.


Danes, ko vprašate posamezne stranke ali podpirajo izenačitev pravic homoseksualnih in heteroseksualnih parov, pa ugotovite, da se prav vse (tudi desne) stranke strinjajo, da je to potrebno storiti. Pa ne samo to. Prišlo smo celo tako daleč, da celo opozicijska SDS ne bi imela nič proti homoseksualnim posvojitvam otrok, če bi bilo to v korist otroka. Vsaj tako je dejal g. Zver v oddaji Trenja, ko je bilo predvolilno soočenje za evropske volitve. In tukaj se moram z njim strinjati. Posvojitve da, če je to v korist otroka. Skratka da socialna služba vsakokrat preveri, kdaj oz. v katerih primerih, je to v korist otroka. Če bo npr. ugotovila, da heteroseksualna partnerja nista primerna za vzgojo otroka zaradi npr. pijančevanja, drog…, homoseksualni par pa je urejen…, bo dala pač otroka v posvojitev slednjemu.


Ker to, da partner ne more posvojiti otroka svojega partnerja, ki je otroka pripeljal s seboj iz heteroseksualnega zakona, kot je to npr. urejeno sedaj, pa je čisti absurd in huda kršitev pravic otroka. Sedaj naj bi se to le spremenilo. Žal pa je tako, da v Sloveniji živijo osebki, ala Ljudmila Novak, ki so netolerantni do vseh drugačnih, pa čeprav sami govorijo, da to niso. Kaj pa so drugega izjave v smislu: »Mene to ne moti, AMPAK…«. Ampak naj svoje ljubezni ne kažejo zunaj, pred vsemi, ampak za štirimi stenami? Le zakaj morajo druge obremenjevati s svojo spolno usmerjenostjo…? Gospa Ljudmila…am..eno vprašanje. Zakaj pa heteroseksualci kažejo svojo ljubezen pred drugimi? Zakaj se držijo za roke? Zakaj pa ne bi tega delali kar lepo doma? Zakaj bi morali biti homoseksualci drugačni? No in zaradi takih Slovencelnov, bo vedno obstajala nevarnost referenduma, ki bo skoraj zagotovo sledil. Ljudska stranka je o tem že nekaj grozila. Upam, da bo tukaj Ustavno sodišče predlog za referendum označilo kot neustaven in da do njega na koncu le ne bo prišlo.


Ja, očitno bo še kar nekaj vode preteklo, predenj bodo homoseksualci pridobili vse pravice, ki jim pritičejo.No comments: