Monday, January 17, 2011

Nevarnost enostrankarskega sistema – rdeči alarm!!!

Posledice gospodarske krize v Sloveniji so vidne na vsakem koraku. Močno se je povečal odstotek brezposelnih, propadla so številna podjetja, ta trend pa se žal še vedno nadaljuje. Posledica teh dejavnikov je nezadovoljstvo prebivalcev v številnih državah po svetu, pri čemer Slovenija ni izjema.

Slovenska vlada, kot tudi mnoge druge vlade po svetu imajo pač to smolo, da so na oblasti ravno v trenutku gospodarske krize. Smolo zato, ker se morajo s tako težkimi razmerami spopadati, medtem ko opozicijski voditelji tako stanje mirno opazujejo, sem in tja malo pokritizirajo, kaj več pa jim ni potrebno narediti. Zavedajo se namreč, da bodo na naslednjih volitvah zmagali, saj je vso njihovo delo opravila že recesija. Ljudje žal ne razumejo tega, da so razmere tudi za samo vlado težke, da se le-ta trudi po najboljših močeh in da mora za rešitev takega stanja sprejeti reforme, ki prebivalstvu niso ravno po godu.

Najlažje pa se je seveda temu upirati, groziti z referendumi in obtoževati vlado, da je za celotno situacijo kriva sama. Pa ni kriva vlada, pač pa je krivo svetovno gospodarstvo, od katerega je Slovenija odvisna. In če je kriza drugod, je tudi v Sloveniji. Zelo enostavno. Najlažje pa je seveda, kot sem že dejal, za tako stanje kriviti vlado.

In ker so ljudje že zelo nezadovoljni, bodo volili opozicijske stranke, ki nagovarjajo ljudi k spremembam ustave. Janševa SDS je že tak primer. Cilj na naslednjih volitvah je zmagati s tako večino, da bo imela večino tudi v parlamentu ali celo ustavno večino. Pa je to rešitev? To rešitev zagotovo ni, saj bi to vodilo v enostrankarski sistem, kot smo ga imeli v naši skupni bivši državi in zoper katerega ima prav SDS toliko povedati.

Če mislite, da je to rešitev, pojdite na volitve in volite SDS, toda zavedati se morate, da bo to za vse skupaj, samo še slabše. Poglejte primer Madžarske, kjer ima vladajoča stranka Fidesz dvotretinjsko večino v parlamentu in kam je to pripeljalo. Med drugimi tudi do nove medijske zakonodaje in posledično cenzure v vseh medijih. Janša sicer obljublja medijski pluralizem. Pa temu verjamete?

Če pa menite, da ne bi bilo dobro, da ena stranka nadzoruje vso državo, vas lepo prosim, da greste na volitve in volite tudi druge stranke. Samo tako bomo preprečili enostrankarski in avtoritativni sistem.

7 comments:

Anonymous said...

50+ je znanstvena fantastika, mislim da se jim malo kisa. Pa nimam nič proti njim. Ampak mislim, da ni problem kateri so na oblasti, problem je morala vseh strank. In seda stranka, ki jikaže najbolje namesto, da bi se ukvarjala z nekim REALNIM PROGRAMOM fantazira. Tudi jaz lahko fantazira o nevem kakšni Megan Fox, pa so moje možnosti realno gledane pač nikakršne.

Anonymous said...

Hvala za blog. Bom volil SDS.

SALVE

Anonymous said...

Poglej si statistiko katero stranko bi volil na drugem svetu. HO HO HO

Sicer pa večje katstrofe od KGB je skoraj nemogoče najti.

Tako da si to svoje strašenje z duhom JJ lahko zatakneš v ... Moraš bit res bebav da verjameš v takšne čarovnice.

SALVE

Anonymous said...

In JJ je na metli letel v dražgoše, kjer je uriniral po spomenikih revolucije in je potem pil z Baljukom kri pionirjev.

Slovenska levica je pa res na visokem nivoju.

SALVE

Anonymous said...

Ti naši levičarji so pa res bedniki. Sicer so že priznali da so zablodili da konca, vendar vstrajajo, da so oni še vedno najboljše zdravilo, saj bi drugi bolj zablodili.

Kaka naduta aroganca. Ni 50+ nevarnost za demokracijo, ampak so nevarnost za demokracijo samopašneži, ki mislijo, da so nepogrešljivi.

Mater sem nepogrešljiv, sicer vedno zablodim, vendar sem še vedno boljši od ostalega. Se sploh zavedaš kake bedarije pišeš? Pa kaj si se oklical za Boga? Somrak zdrave pameti.

SPOŠTOVANJE

Anonymous said...

Če je to grožnja demokraciji, potem je s demokratičnim volilnim mehanizmom nekaj narobe da dovoli da do tega pride.
Moj glas za SDS...

Anonymous said...

neverjetno,so res Slovenci bebci ali sem narobe prebral.hvaliti vlado, ki ni dosegla čisto nič in zavozila vse, ter nas zadolžila za 8 miljard in se izgovarjat na razmere v svetu je milo rečeno pokvarjeno sprenevedanje in blatiti stranko, ki je edina imela suficit je pa že perverzno dejanje, na kar smo pa pri levici že navajeni, zdaj psi, jutri mačke in še otroke hočejo preko družinskega zakonika spraviti v legalne okvirje.zdaj bi nam rad Kučan prodal drugega protežiranca, taisti Kučan, ki za svojega predsedovanja ni bil zmožen ali pa ni hotel obraniti naše JV meje, katero je njegov predhodnik Kardelj poklanjal hrvatom.Dragi Slovenci ali vam je bila 7% rast premalo in ste nasedli menekenu Pahorju, ki nas je popeljal v minus 8 miljard in sedaj se še hvali z uspehom svoje vlade, tako da mislim, da je imel prav g. Jelinčič, ko ga je imenoval debil.Pustimo zdaj na stran ideološko pripadnost, sedaj se gre za preživetje.Tudi sam sem ideološko bolj na strani g. Jelinčiča, ki hvali Tita, saj vem da je za poboje pri nas bil odgovoren Kardelj.Pa pustimo to preteklosti in se ozrimo v prihodnost.Preudarno razmislimo in po ZKP je -1 + -1 = - 2