Friday, November 2, 2012

Dražje zavarovanje za ženske

Zvenelo bo kot oglaševanje, toda to je dejstvo. Evropsko sodišče je že nekaj mesecev nazaj sprejelo odločitev, da se mora enakopravnost spolov uveljaviti tudi v zavarovalništvu. Ker ženske v povprečju živijo dlje od svojih moških kolegov, so bile tablice umrljivosti izračunane tako, da je bilo zavarovanje za ženske ugodnejše od moških.

Po novem temu ne bo več tako. S 1.1.2013 boste vse ženske izenačene z moškimi, posledica tega pa bo, da vas bo zavarovanje z novim letom prišlo v povprečju 15% dražje, kot vas pride sedaj. Primer izračuna za žensko staro 30 let, ki za svojo socialno varnost namenja 100 € mesečno. Če se za zaščito socialne varnosti odloči sedaj, bo zavarovana za 50.000 € in toliko bo ob poteku (poleg dobička) dobila tudi nazaj. Govorim izključno o produktu klasičnega življenjskega zavarovanja s kritjem hudih bolezni in ne o zavarovanju z vlaganjem v vzajemne sklade. Če pa se odloči po novem letu, jo bo enako zavarovanje prišlo 7.000 € dražje, saj bo za 7.000 € manj zavarovana, toliko manj pa bo na koncu dobila tudi denarja. Kljub temu, da v obeh primerih za zaščito namenja enak znesek mesečno. 

Ste pripravljene na to? Če želite več podrobnosti, mi pišite na samo.ravnikar@proksam.si ter pripišite svoj telefon. Takoj ko utegnem, vas pokličem, da se dogovoriva za sestanek in zadevo še pravočasno urediva. Časa pa ni več veliko. Zgolj do 20.12.2012.

No comments: