Thursday, November 1, 2012

Potovanje po Tajski (2011) - 5. del

Za konec sem se poigral še malo s statistiko oziroma stroški potovanja po Tajski.

Za vse letalske karte (povratna karta iz Benet do Bangkoka, enosmerna karta iz Ciang Rai-ja do Bangkoka, letalska karta Bangkok - Siam Reap - Phuket - Bangkok) sem dal 1.470 €, pri čemer sem najcenejšo varianto za vrhunec sezone našel na spletni strani Edreams.

Zavijanje enega kosa prtljage s folijo vas na beneškem letališču pride slabih 10 €, na bangkoškem letališču 3 €, na kamboškem letališču dobrih 2 € in na Phuketu 8 €. Do sedaj na nobenem potovanju te opcije nisem uporabil in moram reči, da je zadeva prav super in praktična. 

Vize za Tajsko ne potrebujete, potrebujete pa jo za vstop v Kambodžo, stane vas 21 ameriških dolarjev. Delat si jo daste kar na letališču, ko priletite v državo. 

Napitnin na Tajskem ne pričakujejo, jih pa zato pričakujejo v Kambodži in sicer vsaj en ameriški dolar. Sprva sem napitnino plačeval v kamboških rialih, ker pa nisem imel občutka koliko napitnine dajem, sem sprva pri prejemniku napitnine naletel na zelo slab (beri žalosten) odziv. Naj vas visoke številke (2.000 ali 5.000 kamboških rialov) ne zavedejo. To je samo 25 oz. 60 evrskih centov.

Prenočevanja vas pridejo v povprečju 50 € za dvoposteljno sobo, v kolikor se odločite, da boste bivali v hotelu s štirimi zvezdicami. Če se odločite za hotel z dvema ali tremi zvezdicami, pa so cene lahko tudi 25 € ali manj. Čistost in urejenost v hotelih nižjih kategorij je prav tako zagotovljena. 

Še cenejša je hrana, saj sem sam na dan za vso hrano zapravil v povprečju 15 €, pri čemer nisem jedel najcenejše, torej ulične hrane. Na ulici vam lahko obrok pride tudi samo 2 ameriška dolarja.

Zelo poceni je tudi javni prevoz. Vlak vas iz letališča do mesta Bangkok npr. pride 1,70 €, enkratna vožnja z metrojem pa v povprečju dober evro. Tudi taksi ni drag, saj vas pride nekaj kilometerska vožnja zgolj 3 €.

Najcenejše pa so v primerjavi s Slovenijo tajske masaže, saj vam ena masaža v povprečju pride le 5 €.

In to je to o mojem potovanju po Tajski. Za konec vas vabim še k ogledu fotografij, naslednjič pa... No, ja. Bomo še videli. :)No comments: